Browsing articles in "Новини"

Впечатляващо шоу отбеляза награждаването на победителите в конкурса KARE 2014

сеп 23, 2014   //   by admin   //   Новини  //  No Comments

На 18.09.2014г, на церемония с интригуващо шоу на светлини и сенки бяха обявени и наградени победителите в първия конкурс за интериорен дизайн KARE 2014 „Състезание с въображението“. Проектът е плод на съвместните усилия на KARE – световната верига за дизайнерски мебели, аксесоари за дома, осветление и огледала - и Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

За първи път в историята на KARE се организира конкурс за архитекти и интериорни дизайнеристуденти и професионалисти с опит в областта. Идеята на организаторите бе да вдъхнови и подкрепи оригиналните им идеи, като ги предизвика да се впуснат в едно смело състезание с въображението, преминавайки отвъд границите на обичайното и познатото.

Общо 36 проекта на интериор, включващ минимум един продукт от всяка от категориите мебели, аксесоари и осветление с марка KARE, влязоха в оспорвано съревнование помежду си. Победителите бяха избрани от специално жури, съставлявано от представители на KARE Германия и признати професионалисти от сферата на интериорния дизайн в България.

Голямата награда бе присъдена на инж. диз. Таня Ахмед от фирма „Dadu” за проекта й „Удоволствие преди всичко“. Тя спечели тридневна екскурзия за двама до Мюнхен с посещение на централата и най-новия DESIGN CENTER на KARE, както и среща със собствениците на бранда по време на „Oktoberfest“.

Събитието, чийто водещ бе Мартен Роберто, продължи с разрязване на торта по случай втория рожден ден на магазин KARE в България. Магнетично shadow dance шоу, изпълнено от балет Нова и балет Арабеск, потопи публиката в екстравагантния свят на бранда, подтиквайки гостите да достигнат крайния предел на въображението си.

23элемент(и) « 1 на 2 »

KARE Kraftwerk: дизайн център от бъдещето

юни 27, 2014   //   by admin   //   Новини  //  Коментарите са изключени

KWS_PerspektiveStrasse2.jpgПрез октомври тази година ще отвори врати най-стилната и оригинална дизайнерска KARE къща, не къде да е, а в Мюнхен. Върху площ от 10 000 м2, на фона на индустриалната архитектура на бивша електроцентрала, KARE ще даде нова дефиниция на термините “магазин” и “шоурум”. Новият дизайн център на KARE – KARE Kraftwerk – ще бъде шоурум на въображението и прозорец към бъдещето на обзавеждането. Не очаквайте да видите поредния мебелен магазин в Мюнхен. Според мениджмънта на KARE този иновативен проект е истинско предизвикателство и сам по себе си невиждан творчески експеримент. През август, два месеца преди официалното откриване, компанията ще покаже за първи път пред публика преобразентите помещения на индустриалния момумент.

KARE Kraftwerk ще се превърне в международна точка за срещи за любителите на нестандартния мебелен дизайн, а също и за събития в тази област. Проектът включва и изграждане на стилен ресторант за цялото семейство, както и провеждане на специални събития – от семинари до фотографски изложби. На официалното откриване Sascha Kletzsch ще представи артистични фотографии на сградата преди и по-време на трансформацията. За всички почитатели на необичайното в обзавеждането и дизайна ще бъдат организирани семинари и работни срещи с професионалисти от областта на интериорния дизайн и експерти-декоратори. По време на тези събития ще бъдат представени индивидуални решения – от обзавеждане с feng shui до декориране в ретро стил. Обширният двор пред главния вход създава подходящо пространство за провеждане на Коледни базари или специализирани изложения, посветени на стила в градината.

Обзавеждането на сградата започва през юли и трябва да приключи до края на месеца. Новият дизайн център ще предложи на клиентите вълнуваща обиколка в преоткриване на многоликия свят на KARE. Голямата зала, наподобяващa катедрала, ще бъде превърната в студио с мека мебел. Запазени са оригиналните стени и шахти, през които в миналото са преминавали струи студен въздух за охлаждане на централата. Посетителите ще могат да се насладят и на компактни кътове, представляващи малки апартаменти, изцяло обзаведени с мебели и аксесоари KARE в разнообразие от стилове. В тези помещения също са запазени автентичните декори, по които на места все още стоят кръгли отвори с разположени в тях огромни вентилатори.

Всички, които търсят иновативни решения и идеи за обзавеждане далеч от шума на големия градски център, на място където след това могат да релаксират и да се заредят с още положителни емоции и вкусна, също толкова креативна, кухня, могат да заповядат в KARE Kraftwerk още в ранния октомври. Възможност за това ще има и победителят в Конкурс KARE 2014, който ще посети новия дизайн център на KARE като част от специалната програма на тридневната екскурзия до Мюнхен.

9элемент(и)

Начало на конкурс KARE 2014

апр 14, 2014   //   by admin   //   Новини  //  No Comments

Kare Eggshell HКонкурс „Състезание с въображението“ официално започва днес и вече  може да изпращате своите разработки.

Конкурсът продължава до 19.09.2014 г., а проекти за участие ще се приемат между 14.04 и 08.08.2014.

На страницата Условия за участие вече са публикувани и пълните правила и условия за участие, както и конкретните теми, които да Ви вдъхновят за победа в надпреварата с въображението.

Пожелаваме Ви успех и щури творчески моменти! Преди всичко, забавлявайте се!

 

Контакти:


E-mail: contest@kare-sofia.bg Телефон: 02 46 07 123 facebook.com/Kare.Sofia
Адрес на магазин KARE:
гр. София
бул. "Околовръстен път" 257