Browsing articles in "Жури 2"

ГЕНА СЪБЕВА

май 23, 2014   //   by admin   //   Жури 2  //  Коментарите са изключени

Гена СъбеваИнженер и дизайнер, Гена Събева е основен двигател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ) – неин инициатор, съучредител и настоящ председател. Учи интериорен и пространствен дизайн в Германия, Италия и България.

От 2006 г. работи с най-високия клас германски мебели – Domicil, като единствен представител на марката у нас. Организира интериорни курсове с гост лектори от най-престижните висши училища за дизайн в страната – Лесотехнически университет, Нов Български Университет, Национална художествена академия.

Преди повече от 20 години стартира собствен бизнес с интериорен текстил, мебели и аксесоари за дома. По-късно се специализира в това, което професионалистите означават с термина „зона нощ” – матраци, подматрачни рамки, възглавници, чаршафи.

В последните години проектира и разработва собствена продуктова линия матраци под марката Honey.

Мото: „Мисля за вас по начина, по който сте организирали дома си.“

ТЕОДОРА НИКОЛОВА

май 23, 2014   //   by admin   //   Жури 2  //  Коментарите са изключени

Теодора НиколоваГлавен редактор на българското издание на специализираното списание за интериор Bravacasa от излизането на първия му брой през 2005 година до настоящия момент.  Преди това гради кариера като журналист и водещ в радио Експрес и редактор в издателство Егмонт България. Завършила e Българска филология в СУ „Климент Охридски”.

Теодора Николова е автор на сборника с разкази „Изчезващият град”, изд. Весела Люцканова,2011 г.

“Интересно ми е как хората създават своя собствен свят и своите собствени истории. Интериорът е част от това. Обичам да пътувам и да откривам тези светове и истории. Откривам ги,  докато се разхождам из градовете – Амстердам е един от любимите ми, докато гледам изложба, докато обядвам на ново непознато място. Харесва ми лекотата на смесване на стилове, влиянията между изкуствата, модата и дизайна…”

 

СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ

май 23, 2014   //   by admin   //   Жури 2  //  No Comments

_MEИнтериорен дизайнер, носител на престижни международни награди. Основател и творчески двигател на утвърденото  дизайнерско студио MODE. Завършил е механична технология на дървесината в Лесотехническия университет – София.

В  началото на 2004 г. създава собствен проект – MODE. Студиото се занимава с проектантска дейност в сферата на интериорния и продуктовия  дизайн, с фокус върху бутикови интериори. Разработва както частни, така и обществени интериори.

Първите важни стъпки в кариерата си прави в студио А.И.А. (сега ZOOM).

Светослав Тодоров е талантът, който стои зад проекти като интериора на клуб Chervillo, Mascara, Graffiti Cafe и NightFlight.

През 2012 г. се връща от Лондон с две престижни награди за най-добър интериор на бар 2011-2012 в Европа и голямата награда за най-добър интериор на бар в света на  независимата британска класация Restaurant and Bar Design Awards. Отличеният проект е интериорa на луксозния Graffiti Cafe във Варна. Тази година Светослав Тодоров – Studio Mode получават приз Popular Choice Winner в раздел нощен клуб за проекта на интериор на софийския клуб Night Flight, в наградите Architizer A+ Awards.

„За младите дизайнери, които искат да постигнат нещо, е важно да осъзнаят, че необходимото условие е лични качества и познания, а достатъчното - мотивацията и дълбокото убеждение, че това е техният път за реализацията им като личностил.“

„Дизайнът е прост. И това го прави сложен. Няма лош дизайн. Лошият дизайн изобщо не е дизайн. Има ли го, той задължително трябва да е положителен. Дизайнът трябва да играе ролята на добавена стойност към всяко нещо, а добавената стойност не може да има негативен аспект.“

 

 

 

 

 

 

 

Контакти:


E-mail: contest@kare-sofia.bg Телефон: 02 46 07 123 facebook.com/Kare.Sofia
Адрес на магазин KARE:
гр. София
бул. "Околовръстен път" 257