ГЕНЧО ГОЕВ

май 23, 2014   //   by admin   //   Жури3  //  Коментарите са изключени

Генчо ГоевГенчо Гоев е сред най-видните имена в областта на интериорния дизайн у нас през последните години. Завършва художествено училище в Трявна, по-късно учи инженерен дизайн в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Още като студент основава собствено студио за интериорен дизайн – ГОЕВ ЕООД, което много бързо набира популярност и се утвърждава като едно от водещите в страната.

През годините Гоев печели множество престижни награди. За приноса си в дизайна е носител на отличия, включително „Дизайнер на годината” и „Най-проспериращ млад дизайнер”, които печели през 2005 г. само на 22-годишна възраст.
Признание за работата му е фактът, че марки като Denyl, Wrangler, Lee, RIFLE, Kappa, REPLAY, Pierre Cardin, Аполон и др. му поверяват интериора на магазините си. През 2011 г. разширява дейността си със създаването на Дизайн център Desense – проект, който успешно налага предлагането на дизайн от А до Я във всичките му познати форми. Дизайнер и консултант на Бизнес Парк Русе. Избран от Община Русе за един от основните и ключови кадри в кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата.

Гоев е един от създателите на виртуално сдружение на дизайнерите на мебели и интериор dibla.com, а отскоро и нейн нов собственик. Има амбицията да превърне платформата в първата по рода си в България професионална среда за възлагане на поръчки между клиенти и дизайнери.
През 2013 г. Генчо Гоев стартира и проекта си „ГРИД-Лаборатория за дизайн и развитие”, който цели да даде шанс на талантливи студенти да покажат възможностите си още докато учат, като ги срещне с реалния бизнес и им даде поле за изява.

Comments are closed.

Контакти:


E-mail: contest@kare-sofia.bg Телефон: 02 46 07 123 facebook.com/Kare.Sofia
Адрес на магазин KARE:
гр. София
бул. "Околовръстен път" 257