СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ

май 23, 2014   //   by admin   //   Жури 2  //  No Comments

_MEИнтериорен дизайнер, носител на престижни международни награди. Основател и творчески двигател на утвърденото  дизайнерско студио MODE. Завършил е механична технология на дървесината в Лесотехническия университет – София.

В  началото на 2004 г. създава собствен проект – MODE. Студиото се занимава с проектантска дейност в сферата на интериорния и продуктовия  дизайн, с фокус върху бутикови интериори. Разработва както частни, така и обществени интериори.

Първите важни стъпки в кариерата си прави в студио А.И.А. (сега ZOOM).

Светослав Тодоров е талантът, който стои зад проекти като интериора на клуб Chervillo, Mascara, Graffiti Cafe и NightFlight.

През 2012 г. се връща от Лондон с две престижни награди за най-добър интериор на бар 2011-2012 в Европа и голямата награда за най-добър интериор на бар в света на  независимата британска класация Restaurant and Bar Design Awards. Отличеният проект е интериорa на луксозния Graffiti Cafe във Варна. Тази година Светослав Тодоров – Studio Mode получават приз Popular Choice Winner в раздел нощен клуб за проекта на интериор на софийския клуб Night Flight, в наградите Architizer A+ Awards.

„За младите дизайнери, които искат да постигнат нещо, е важно да осъзнаят, че необходимото условие е лични качества и познания, а достатъчното - мотивацията и дълбокото убеждение, че това е техният път за реализацията им като личностил.“

„Дизайнът е прост. И това го прави сложен. Няма лош дизайн. Лошият дизайн изобщо не е дизайн. Има ли го, той задължително трябва да е положителен. Дизайнът трябва да играе ролята на добавена стойност към всяко нещо, а добавената стойност не може да има негативен аспект.“

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Контакти:


E-mail: contest@kare-sofia.bg Телефон: 02 46 07 123 facebook.com/Kare.Sofia
Адрес на магазин KARE:
гр. София
бул. "Околовръстен път" 257