ПИТЪР ШЬОНХОФЕН

май 25, 2014   //   by admin   //   Жури  //  No Comments

Питър ШьонхофенОсновател и собственик (CEO, Главен изпълнителен директор) на KARE Design GmbH.
(Равноправен съсобственик и съосновател с партньора му от създаването на KARE Design GmbH, Юрген Райтер)
След завършване на средното си образование и търговско си обучение в Трир, Питър Шьонхофен започва следването си през 1979 г. в университета Лудвиг – Максимилиан в Мюнхен Бизнес администрация с акцент върху маркетинг, организация и рекламна психология. В университета се запознава с настоящата си бизнес партньор Юрген Райтер.

Още в началото на следването те откриват техния общ интерес – дизайнерски мебели, разграничаващи се от конвенционалните модели. Страстта за творчество, смелостта, желанието да преобразят мебелната индустрия и силния предприемачески дух, водят Шьонхофен и Райтер до създавнето на първия съвместен магазин, още през втората година на следването си. Идеята е: Атрактивен дизайн на достъпна цена.

Вече 33 години двамата, заедно с творческия си екип, създават мебели, осветление и аксесоари, които вдъхноявяват, изненадват и вълнуват. Убеждението на Шьонхофен е, че мебелния дизайн трябва да забавлява, а обзавеждането да представлява една емоционална котва във всекидневния живот и акцент в дома на стопанина си. Предизвикателство за него е пречупването на норми и наложени шаблини, с едно леко намигване. Съответно, за Шьонхофен функционалността е на преден план при помещения като банята и кухнята, но в обзавеждането на спалнята и дневната обзавеждането трябва да създава вдъхновение и настроение.

От няколко години г-н Шьонхофен е търсен лектор на международните събития на тема неконвенционален жилищен дизайн и приложението му в търговията с мебели. Като лектор и участник в дускусионен форум, тази година той участва в престижното международно мебелно изложение IMM в Кьолн, във форум на Ebay, както и в някои международни търговски форуми.

Comments are closed.