Критерии за оценка

Кандидатствалите проекти в конкурс КАРЕ 2014  „Състезание с въображението” ще бъдат оценявани по следните критерии:

Стил – проектите трябва да носят послание за нестандартния характер на стиловете KARE и да са на една от темите, описани в Условия за участие;
Прецизност при визуалното представяне – добро графично представяне на проектите и качество на фотографиите, визуализациите и чертежите;
Качество на представяне – важно е спазването на всички технически изисквания при представянето на проекта;
Оптимизация на пространството – използване на пространството съобразно функцията му и нормите и стандартите за проектиране;
Ергономичност – баланс между форма и функция и взаимодействие с хората;
Реализация на проекта – възможна ли е реализация на проекта, специфики, особености и трудности;
Подбор на продуктите – адекватен подбор на продуктите на марката KARE, съобразен с цялостната концепция на проекта и пространството.

KARE и Асоциацията на интериорните дизайнери съветват …

• Обърнете особено внимание на качеството на представяне на проектите си: липсата на информация за проекта Ви, технически характеристики, план с аранжировка или важна гледна точка, няма да дадат възможност на журито да оцени коректно Вашата идея.
• Представянето на проекта трябва да дава ясна представа за цялостното интериорно решение на пространството и да показва детайлно частта/частите, включваща/и продуктите с марката KARE.
• В текстовото описание на проекта си бъдете кратки и конкретни.
• Името на проекта Ви е добре да отговаря на индивидуалността му и да насочва към концепцията на интериорното Ви решение. Вложете креативност при избора му.
представете продуктите на KARE през Вашия поглед, бъдете смели в съчетаването на продуктите, комбинирайте различни серии и теми.
• Няма да се толерира самоцелното използване на множество продукти от гамата на KARE, за сметка на хармоничното звучене на интериора или пропуски в ергономията. Мислете за концепцията и посланието, което искате да придадете на интериора си, а не запълвайте пространството с продукти.

ВДЪХНОВЕНИЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И ТУК:
Фейсбук страница KARE
Идеи от KARE
Списание Life is Style KARE 2014
Шоурум KARE
3D Модели на мебели и аксесоари KARE
Каталог Home Couture KARE