БЪЛГАРИНЪТ С ГЛАВНО „Б“

авг 11, 2014   //   by admin   //   Проекти  //  No Comments

Ваня Димитрова

Резюме
kare-osnovna
kare1
kare2
kare3
kare4
kare5
Автор: Ваня Димитрова
Заглавие: Българинът с главно “Б“

Идеен проект за жилището на Българина с главно“Б“!
Човекът, който не робува на тенденциите, а индивидуалиста който иска да запази родното – Българското или поне малката останала следа от него в собствения си дом, съчетана с удобствата, които му предлага живота днес.
ВизуализацииОписаниеПродукти KARE
kare-plan-aranjirovka1
kare-osnovna
kare5
kare4
kare3
kare2
kare1
6элемент(и)
Представям Ви идеен проект за жилището на Българина с главно“Б“!

Той е онзи, който на пазара търси етикет “Мade in BG”! Този в чиито хладилник има българско кисело мляко в глинени съдове или горски малини, от стоящата край пътя на някое китно родно селце баба. Той не иска да се изгуби в заливащия го с многообразие пазар. Иска да намери място, където да избяга от забързания живот в града, напомнящо му за детството и горещите лета в Българското село, на стадата животни минаващи свободно през поляните, още по изгрев слънце и на семейството, събрано по залез на масата под асмата. Човекът, който не робува на тенденциите, а индивидуалиста който иска да запази родното – Българското или поне малката останала следа от него в собствения си дом, съчетана с удобствата, които му предлага живота днес.

Проекта е моето предложение за разпределение на мебелите в едно помещение събрало в себе си кухня, трапезария и дневна – вече така традиционна комбинация за новото строителство в България. Цветовата комбинация, която съм избрала е характерна за текстила използван в българските носии, както и черги. Интересното при кухнята са дървените врати на големите шкафове от двете и страни. В едната е вграден хладилникът, а в другата миялната машина с място за съхранение. Идеята ми е на тях да бъдат пирографирани изображения на биволски глави – животно, което е било на голяма почит, като символ на трудолюбието, с което се е изкарвала прехраната на семейството.
От ляво на кухнята съм разположила шкафове със стъклени врати, които служат като библиотека на стопаните, за книги и ценни предмети. В тази зона е разположена и трапезарната маса с възможност за преместване, според броя на използващите я хора. Предложението ми там е за трикраки трапезарни столове, вдъхновени от малкото трикрако столче в старовремските къщи.
Дневната е представена от удобна мека мебел, кресло и кръгла трикрака табуретка. Освен малките помощни масички с марка KARE, съм предложила и по-голяма кръгла маса – масивен дънер, с ръчно резбовани елементи. Вдъхновена от това, че резбата и занаятите са били на почит и използвани в архитекрурата от онова време. Резбовани детайли има и като декоративен елемент на стената при кухненските шкафове, скрит зад стъклен параван. За да представя занаятите използвам и чергата под масата, плетените на една кука покривчици като картини в рамки на стената, и текстила на декоративните възглавници върху дивана. В тази зона съм предложила и ТВ модул, с изтеглящи се дървени шкафчета, отново с пирографирани детайли – глави на овен, като символ на силата и упоритостта на Българите!

78218
78205b
76089a
77178a
32960a
76697
34136
6элемент(и)

Leave a comment

*

Контакти:


E-mail: contest@kare-sofia.bg Телефон: 02 46 07 123 facebook.com/Kare.Sofia
Адрес на магазин KARE:
гр. София
бул. "Околовръстен път" 257