За конкурса

Конкурсът „Състезание с въображението“ е начало на една традиция в нетрадиционното – годишен конкурс KARE. Годишен конкурс KARE е съвместен проект на KARE – световната верига за дизайнерски мебели, аксесоари за дома, осветление и огледала – и Асоциацията на интериорните дизайнери в България, и е плод на услилията и желанието на двете организации да вдъхновяват, предизвикват и подкрепят оригиналните идеи и различната творчека мисъл на българските таланти.

Първият годишен конкурс KARE 2014 е с надслов „Състезание с въображението“. Той е предизвикателство към всички талантливи, креативни и разкрепостени интериорни дизайнери да се потопят в екстравагантния свят на бранда KARE, да достигнат крайния предел на въображението си, и да създадат проект, който излиза извън рамките на страндартното, познатото и обичайното.

Конкурсът ще се проведе в периода 14.04 – 19.09.2014 г., а проекти за участие ще се приемат между 14.04 и 08.08.2014.

Той дава поле за изява на професионалисти в областта на интериорния дизайн с желание да творят извън границите на стандартното обзавеждане, да покажат уменията и творчеството си. В него могат да участват както студенти, така и интериорни дизайнери и архитекти с опит. За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да представят проект на интериор с участието на минимум един продукт от всяка от категориите мебели, аксесоари и осветление с марка KARE. Пълните условия за участие може да прочете в подменю Условия.

• да демонстрира специфичен поглед към оформление на вътрешното пространство, подчертаващ ярка индивидуалност и характер;
• интериорът може да бъде жилищен или обществен;
• могат да участват реализирани проекти (предоставят се поне 4 снимки в jpeg формат, висока резолюция) или идейни 3D проекти (поне 4 визуалицации);
готовите проекти се изпращат на е-mail: contest@kare-sofia.bg, не по-късно от 14.08.2014 г.;

Победителите в конкурса ще бъдат избрани от специално жури, в състава на което влизат представители на KARE Германия и признати професионалисти от сферата на интериорния дизайн в България.

Участниците се борят за една от следните награди:
Първа награда – тридневна екскурзия за двама до Мюнхен, където е разположена централата на KARE, в периода на най-масовия народен празник в света – „Oktoberfest“. Екскурзията включва:
– двупосочен билет;
– 2 нощувки в центъра на Мюнхен;
– посещение на най-новия DESIGN CENTER на KARE на площ от 10 000 кв.м.;
– посещение на централа на KARE – Redboxx;
– VIP вечеря със собствениците на KARE, в шатрата на КАRE на „Oktoberfest“;

Другите награди
– три All inclusive уикенда за двама в луксозен СПА хотел, с включени СПА процедури;
Почитателите на интериорния дизайн и на нестандартната визия на KARE ще имат възможност чрез гласуване онлайн да определят своя фаворит в конкурса, който ще получи „Наградата на публиката“.

Отличените проекти ще бъдат обявени публично на официална церемония по награждаването, която ще се проведе на 19.09.2014 г. А спечелилият проект ще бъде публикуван в годишното списание на KARE Life is Style 2015 и в българските специализирани издания за интериор.