Мезонет – гр. Бургас

авг 11, 2014   //   by admin   //   Проекти  //  No Comments

Светозар Белчев

Резюме
1
44-1
2-1
2
054
1-1
4
4-1
3
разпределение M1-20
Автор: Светозар Белчев
Заглавие: Мезонет – гр. Бургас
Дата на реализация: 2012 – 2013 г.

Този мезонет, ситуиран в гр. Бургас, е създаден с цел сезонно ползване. Желанието на собствениците е апартаментът да предлага възможно най-голям брой спални за техните гости. Пространствата в жилището, разположен на 80 кв.м. са зависими от даденостите. Основният търсен ефект е да се създаде усещането за ефирност, светлина, интериорът да носи усещане за лекота…
ВизуализацииОписаниеПродукти KARE
1
44-1
2-1
2
054
1-1
4
4-1
3
разпределение M1-20
10элемент(и)

Този мезонет, ситуиран в гр. Бургас, е създаден с цел сезонно ползване. Желанието на собствениците е апартаментът да предлага възможно най-голям брой спални за техните гости. Пространствата в жилището, разположен на 80 кв.м. са зависими от даденостите. Архитектурно преустройство е извършено единствено в антрето, за да бъде поместен скрит зад плъзгаща се врата дрешник. Основният търсен ефект е да се създаде усещането за ефирност, светлина, интериорът да носи усещане за лекота. Затова и в жилището е заложено множество скрито осветление на отделни кръгове. Естетическият облик е допълнен с картини на известния бургаски художник проф. Светозар Бенчев.

На първото ниво са разположени кухня с трапезария, две спални и баня. То е решено в по-деликатна цветова гама с малки акценти. Използвани са натурални материали и повърхности, които привнасят топлина и уют.

За маломерното пространство на малката спалня е използвано перспективно решение. Усещането за дълбочина е постигнато чрез фототапет, рамкиран от една обща мебел, съчетаваща гардероб, легло, нощно шкафче и вертикална етажерка. На отсрещната стена е разположена етажерката-охлюв в съчетание с два тематични аплика.
Банята в съседство е облицована с плочи, които имитират мрамор, в комбинация с мозайка от камък и стъкло. Големите по размер плочи са разположени по вертикала, така че височината на иначе малката баня визуално да се увеличи. Допълнително е избегната и употребата на окачен таван. Стената на мивката е проектирана така, че да скрие щранга. Рафтовете в банята запълват нишата по оригинален начин като се превръщат в най-силният акцент в банята, въпреки наличието на други интересни детайли. Благодарение на хромираната им повърхност, мозайката директно се пренася върху тях, а разлятата им форма деформира растера ѝ. Отвън стените на банята са облечени с ламперия, която преминава в колонни шкафове на кухнята.

В неголямото пространство на кухнята е поместен остров. И тук присъстват натуралните повърхности – гранитогресът имитира камък, мебелите са в комбинация от естествен дъбов фурнир и боядисан масив. Сините вертикални акценти преминават от тесните колонни шкафове върху колоните на стълбището и комина, и върху тапицерията на столовете. Стълбището е с масивни стъпала и оригинален корков тапет с хромирани пръски. Тапетът едновременно служи и като фон на картината от принтирано фолио върху стъклената стена, разделяща стаята на втория етаж от стълбището.

На втория етаж подходът е различен и там доминират ярките багри, създаващи жизнерадостно настроение. Това е стаята за отдих, а пространството е разделено условно на зона с мека мебел и кът за работа. Банята на този етаж е отделена посредством огледална врата, а разтегателният диван позволява стаята бързо да се трансформира в още една спалня.

70755
33333
70451
70673
75745
76362
70198
70441
8элемент(и)

Leave a comment

*

Контакти:


E-mail: contest@kare-sofia.bg Телефон: 02 46 07 123 facebook.com/Kare.Sofia
Адрес на магазин KARE:
гр. София
бул. "Околовръстен път" 257