Индиана Джоунс

авг 10, 2014   //   by admin   //   Проекти-1  //  No Comments

инж. Елисавета Гинкова

Резюме
1
2
3
4
5
6
aranjirovka
plakat
Автор: инж. Елисавета Гинкова
Заглавие: Интериор за съвременния Индиана Джоунс
Тема: Мечтата на индивидуалиста

Замислих се: За кого бих желала да създам място за живот? Човек, който е едновременно бунтар и интелектуалец, човек със самочувствие, знаещ как да се наслади на живота. И тогава ми хрумна да направя интериор за съвременния Индиана Джонс, които дреме във всеки от нас….И ето какво се получи – едно пространство, в което има всичко необходимо, за да се превърне в новия дом на Индивидуалиста.
ВизуализацииОписаниеПродукти KARE
1
2
3
4
5
6
aranjirovka
plakat
8элемент(и)
Ние всички сме индивидуални!
Нека се замислим ,че втори като нас няма на земята!Трябва да използваме нашата уникалност и да я изразяваме, защото ни има само веднъж. Ние сме неповторими и несравними!
Ето защо за мен е интересна темата за изграждане на интериор в стил Индивидуализъм, чрез артикули от марка КАРЕ. Трудното в изграждането на такъв интериор е, че трябва да използваш добре познати и запомнящи се мебели и аксесоари на едно място. И ето го ключът. Те трябва да бъдат съчетани умело така, че да не натоварват окото и да предоставят най-много информация за обитателя на това пространство.

Замислих се: За кого бих желала да създам място за живот? Човек, който е едновременно бунтар и интелектуалец, човек със самочувствие, знаещ как да се наслади на живота. И тогава ми хрумна да направя интериор за съвременния Индиана Джонс, които дреме във всеки от нас….

…И ето какво се получи – едно пространство, в което има всичко необходимо, за да се превърне в новия дом на Индивидуалиста.

Архитектурният план е от жилищна къща на два етажа. Тази част от плана, която използвам, е на първия етаж и представлява хол и трапезария в едно. В самата архитектура е загатнато индивидуалното предназначение на къщата. Погледнато в план вратата, от която се влиза в стаята, представлява част от шестоъгълник, който се развива по диагонал. Реших, че трябва да използвам този шестоъгълник, който е основата на ДНК-ато, което е индивидуално за всеки човек. Подът е на две нива. По този начин се разделят двете пространства. Исках да постигна плавен преход, който да не се открива лесно на аранжировката.

Стените и тавана са в неутрални цветове, за да се акцентира върху силата на пода. Основното осветление е от спотове, лунички и полилей. Има и локално осветление за акцент. Едни такива спотове са поставени на камината, за да обогатят релефния материал и да подчертаят декоративният елемент. Лампите и лампионите са интересно допълнение, защото основата им е направена от въжета, които все едно се движат, а какъв интериор за Индиана Джоунс би се получил без въжета и, разбира се, най – типичното за него – неговата шапка. Фирма Каре предлага метална купа под формата на каубойска шапка, която използвам.
Мебелите са съобразени също в стила на индивидуалиста, професор със стил и усет към красивото и уникалното.Те са предимно от естествени материали или поне създаващи усещането за естесвени материали – кожа, дървесина, стъкло. В трапезарията са използвани два различни вида столове,точно за да се създаде уникалността. Маса, комод и скрин, над който има поставена картина, която прилича на стара карта, както и един стол до камината, който е достатъчно лек и ефирен, за да може да се мести пред камината или около нея.

Пространството между всекидневната и трапезарията е обединено с кът за отдих, за четене на книга. Витринните прозорци позволяват природата да влезе в пространството на къщата. Този кът е обзаведен с един шезлонг и малка масичка.

Последната част от пространството е всекидневната. В нея всички мебели освен TV секцията са с марка KARE. Индиана Джоунс е професор, който има огромно количество от книги, затова беше необходимо да се сложи библиотека. Меката мебел е съобразена изцяло с авантюристичния му дух. Той е човек, който пътува много, затова холната маса е като куфар, който обаче има тайно скривалище. Има и комод, който също е като куфар. Над него е поставена декоративна закачалка, където Индиана да си оставя шапката и въжето. Секцията е проектирана от мен, защото в това специфично пространство ми трябваше мебел, която да има две функции и да е достатъчно лека и ненатрапчива. Тази TV секция освен като такава се използва и като бар. Бар столовете също са от марката. В секцията има вградено осветление, над бара също има локално осветление.

77946a
78178
78271
78335
1
33682a
34136a
35106
35362
35731a
66391
69259
73506
73933a
74293
19элемент(и)

Leave a comment

*

Контакти:


E-mail: contest@kare-sofia.bg Телефон: 02 46 07 123 facebook.com/Kare.Sofia
Адрес на магазин KARE:
гр. София
бул. "Околовръстен път" 257