Долината ЛОЗЕН – хармония

авг 10, 2014   //   by admin   //   Проекти-1  //  1 Comment

Енрико Репуц

Резюме
Photo 03
Photo 01
Photo 02
Photo 04
Photo 05
Photo 06
Photo 07
Партер
Подземно ниво
Първо ниво
Автор: Енрико Репуц
Фотограф: Нора Ангелова
Заглавие: Долината ЛОЗЕН – хармония
Тема: Оазис на свободния дух

“Тишина, зеленина, аромат на цъфнали цветя…в тази къща господар е хармонията. И мястото и хората, които живеят в нея, излъчват положителна енергия.” така е описана от Виктория Дишкова в списание “Идеален дом” бр.6/14 къщата, превърната наистина в оазис на свободния дух, благодарение на дързостта представена с настоящия проект.
ВизуализацииОписаниеПродукти KARE
Photo 01
Photo 03
Photo 02
Photo 04
Photo 05
Photo 06
Photo 07
Партер
Подземно ниво
Първо ниво
10элемент(и)
ОАЗИС НА СВОБОДНИЯ ДУХ

“ТИШИНА, ЗЕЛЕНИНА, АРОМАТ НА ЦЪФНАЛИ ЦВЕТЯ……В ТАЗИ КЪЩА ГОСПОДАР Е ХАРМОНИЯТА. И МЯСТОТО И ХОРАТА, КОИТО ЖИВЕЯТ В НЕЯ, ИЗЛЪЧВАТ ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ” така е описана от Виктория Дишкова в списание “Идеален дом” бр.6/14 къщата, превърната наистина в оазис на свободния дух, благодарение на дързостта представена с настоящия проект.
Интериорът едновременно кореспондиращ и опониращ на екстериора е израз на артистичност и освободеност, която те кара да се усмихнеш и да се отпуснеш в собствен свят на уютна непретенциозност.
Преминаването от стая в стая носи тръпката на непрекъсната изненада и елегантна закачка. Цветовете се противопоставят привидно и странно допълват мисли и чувства нахлуващи с посетителя изкусен и заинтригуван от детайли, съвършенно завършващи визията на всяко помещение.
Интериорните решения са иновативни и напълно освободени от клишета и стериотипи. Най-скъпи елементи и детайли се съчетават с непретенциозни опаковки, и спасяват визията от всеки уклон към суета и показност. Същевременно придават изтънченост и самочувствие.
Обзавеждането навява една лека декаденстност с чувство за хумор и малко носталгия, която описва характера и живота на неговите обитатели. Дом, отразяващ живот изпълнен с пътувания, приятели, но и с нотка романтизъм и малко съзерцателност.
Всичко в тази къща разказва като на филм истории без край в цветни детайли на черно-бял фон.
Тази къща сякаш отпечатва като на лента приключенията на един буден и освободен дух, надраснал условности и време и намерил покой в себе си сред простота и съвършенна изисканост.
Природата сякаш е пренесена от столове с флорални мотиви в стил арт нуво, които разчупват праволинейния интериор на дневната и същевременно подчертават силното присъствие на камината. Камината, водещ елемент в дневната е изградена между две носещи колони, чието силно доминиране в пространството е овладяно с декоративни стъпки от двете й страни, харарактерен елемент от 20-те години на миналия век. Цялостният облик на затворения в класически контур огън, декоративните пластики над така вградената камина и плисираните декоративни елементи от двете й страни внушават тържествената тежест на орган в катедрала. Библейският разказ за сътворението се разказва със всеки детайл – от яркото тревисто зелено на кухнята, през съчетанието на сурово дърво и метални столове, сякаш направени от наръч клонки, през оглозганите ябълки – пластики от двете страни на камината до разголеното мъжко и женско тяло пресъздадени в пластики, служещи за дръжки на стъклените врати отвеждащи към стълбище и друг свят. На втория етаж, вече е нахлуло съвремието изпълнено със житейски картини и спомени, нареждащи се като на филмова лента.
Странните обрати и чудатости на живота са пресъздадени чрез изненадващи детайли в банята, където предизвикателствата са преодоляни с нестандартни решения на човешка иновативност.
Вратите отделящи различните светове между етажите и помещенията внушават непроницаем и величествен абсолют с чистия си студен тон на цвят, с форма и стил на детайла.Този дом разказва пътя на свободния дух през битието като житейски разказ, спокойно и мъдро и приютява със своята хармония човешкото съзнание, извисено над модерното, комерсиалното, лексозното и култа към материалното. Една неповторима лекота на пространството, комбинираща семпли форми и неустоими елементи и цветове, съвършенни в своята непретенциозност.

73937
32189a
76860c
64782-(1)
69748
5элемент(и)

1 Comment

  • Typisch Enrico – geschmackvoll !!! Super – viel Erfolg!

Leave a comment

*

Контакти:


E-mail: contest@kare-sofia.bg Телефон: 02 46 07 123 facebook.com/Kare.Sofia
Адрес на магазин KARE:
гр. София
бул. "Околовръстен път" 257